0774 486 546

TRATAMENTUL ORTODONTIC: DE LA CE VÂRSTĂ?

Uimitoare descoperiri în tehnologie au adus profesia de ortodonție la o nouă etapă. De acum, tratamentul nu mai este limitat doar adolescenților ci este disponibil și adulților de toate vârstele și copiilor într-o etapă foarte mică de vârstă. Despre această etapă de vârstă aș vrea să vorbesc.

         Timp de foarte mulți ani, medicii ortodonți trebuiau să aștepte ca toți dinții permanenți să fie erupți pentru a putea începe un tratament pentru copii. Bineînțeles, erau foarte multe dezavantaje din cauza acestei perioade lungi de așteptare. În foarte multe cazuri dinții permanenți trebuiau să fie extrași pentru a putea câștiga suficient spațiu ca dinții să fie aliniați corect. Datorită acestui fapt, profilul facial devenea, de multe ori, neatractiv. Buzele deveneau subțiri în loc de pline ți atractive, nasul putea să pară mai mare decât în realitate, etc.

         Ca medici ortodonți am avut mereu opțiunea pentru un tratament la o vârstă tânără, însă avantajele pe termen lung erau minime. Tratamentul se baza preponderent pe a exploata sau a menține un spațiu. Dacă maxilarele erau prea mici, nu exista niciodată suficient loc pentru toți dinții permanenți.

         În ultimii 30 de ani, practica ortodontică a folosit cele două faze ale tratamentului la o vârstă tânără nu numai pentru a menține un spațiu, ci și pentru a câștiga spațiu. Acest lucru a fost realizat printr-o serie de *expansiune* sau brackeți. 

Atunci cînd sunt folosite corect, aceste dispozitive vor:

·   Face suficient spațiu pentru ca dinții permanenți să nu trebuiască extrași

·   Ajută medicul specialist ortodont în crearea unui zâmbet minunat și natural

·   Elimină purtarea de aparate de tip ”headgear”

·   Elimină folosirea dispozitivelor de tip ”retainer” care trage maxilarul inferior în față dar sunt dificil de purtat

·   Corectează asimetriile.

Scopul unui tratament precoce activ este în principal Ortopedic. Aceasta înseamnă că ne concentrăm în principal pe dezvoltarea corectă a maxilarelor.

De asemenea, îndreptarea dinților ca tratament ortodontic a fost și acesta revoluționat. Arcuri de foarte bună calitate (cum sunt cele din titan) ne permit să tratăm în mai puține vizite fără a influența programul de școală sau de serviciu și cu un disconfort minim pentru pacient. 

Adăugăm la aceasta și posibilitatea de a purta un aparat cu brackeți de ceramică (sunt practic invizibili) și este ușor să observăm ce investiție minunată reprezintă tratamentul ortodontic precoce.  De obicei recomandam ca primul consult sa fie imediat cu aparitia primilor dinti defiinitivi, iar tratamentul la 8-9 ani/

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dr. Filip-George Boeru

Specializat în brackeți linguali (invisibili), brackeți de safir, activatoare, clear aligners, problemele articulației TM, mini-implanturi, albiri dentare.

Vrei sa te programezi?

Contacteaza-ne:

Articole utile