0774 486 546

NU MAI VREI SĂ SFORĂI?

Există ceva mai neplăcut decât să fii trezit noapte de noapte de un partener care sforăie sau care se sufocă în timpul somnului? Da, este deranjant pentru cei din preajmă, dar acest fenomen îi poate pune viața în pericol celui care sforăie.

         O boală numită apneea de somn este adesea însoțită de sforăit. Apneea de somn reprezintă o pauză/ lipsă în respirație ceea ce rezultă în deprivarea creierului de oxigen. Aceasta poate duce la atac de cord, accident vascular cerebral sau chiar moarte. Cei mai mulți dintre pacienți raportează somnolență, pierderea memoriei și lipsa energiei.

         Auzim adesea: ”Cu cât dorm mai mult, cu atât sunt mai obosit”. Studiile demonstrează faptul că multe dintre acidentele rutiere datorate oboselii au legătură directă cu sforăitul/ apneea de somn.

         Sforăitul poate fi vindecat purtând un dispozitiv medical detașabil care ține maxilarul inferior în față în timpul somnului. În 76% dintre cazurile noastre, apneea de somn poate fi corectată de același dispozitiv.

         Dispozitivul este mult mai confortabil și mai puțin invaziv decât alternativele:

– CPAP- un dispozitiv pentru respirație care se atașează feței în timpul somnului,

– operația chirurgicală a palatului moale,

– operație maxilo- facială sau ortodontică. 

         Este nevoie de a face o distincție clară: sforăitul de sine stătător este ușor de corectat și nu are nevoie de tratament complex medical. Apneea de somn poate pune viața în pericol și este diagnosticată prin studii despre somn.

         Pentru a determina dacă acest dispozitiv anti-sforăit reprezintă o opțiune pentru tine avem nevoie de o examinare completă. Dacă ești un candidat vom lua o amprentă a gurii tale și vom masura miscarea articulatiilor maxilarului și vom trimite o prescripție la laborator pentru a fabrica dispozitivul. 

Te vei întoarce în cabinetul nostru în aproximativ două săptămâni pentru a primi dispozitivul tău împreună cu toate instrucțiunile. Sună pentru o programare chiar azi: te asigurăm pe tine și pe cei din casa ta că veți putea avea din nou o noapte liniștită!

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dr. Filip-George Boeru

Specializat în brackeți linguali (invisibili), brackeți de safir, activatoare, clear aligners, problemele articulației TM, mini-implanturi, albiri dentare.

Vrei sa te programezi?

Contacteaza-ne:

Articole utile