Tratament

Bine ai venit pe tărâmul minunat al esteticii! Tratamentul nostru urmărește să îți redea zâmbetul cu ajutorul aparatului numit bracket. Bracket-ul este un auxiliar care se lipește pentru o perioadă pe dinte în așa fel încât să creeze posibilitea transmiterii forțelor ortodontice. Acestea determină deplasări dentare și construiesc în final o imagine frumoasă a danturii tale.

 

Bracketi metalici

*Avantaje – aceștia se fabrică din diferite aliaje metalice. Au un mare avantaj oferit de rezistență, de faptul ca se pot relipi și prezintă o fricțiune mai mică, dinții alunecând mai repede în poziția dorită.

*Dezavantaj: aspectul este considerat unul puțin mai inestetic, însă, cu ajutorul elasticelor care vor solidariza arcul (sârmulița care unește toti dinții), putem să oferim aparatului tău o nouă culoare în ton cu moda sezonului respectiv.

Bracketi ceramici

* Avantaje – bracketii ceramici se fabrică fie din ceramică policristalină, care are un aspect ușor mat, fie din ceramică monocristalină, aceștia fiind perfect transparenți reprezentând astfel exact culoarea dintelui natural. În cabinetul nostru folosim doar bracketi din ceramică monocristalină, așa numiții „bracketi din safir”. Dacă iubești bijuteriile, frumosul și eleganța, aceștia pot fi alegerea perfectă.

 

* Dezavantajele sunt legate de biomecanică (fricțiune crescută) și costuri mai mari decât la aparatele metalice.

Bracketi linguali

* Avantaje – Imaginează-ți că poți să-ți îndrepți dintii fără ca nimeni să observe acest lucru, în așa fel încât chiar și tu să uiți de acest aspect. Astfel, o să poți să le arăți tuturor rezultatele, fără ca ei să vadă aparatul care a dus la acest aspect. Acest lucru se poate realiza cu aparatele linguale ce sunt fabricate computerizat, individualizate pentru fiecare dinte și adaptate perfect în așa fel încât să-ți ofere confortul mult dorit.

* Dezavantaje – Costul acestor aparate este mai ridicat, dar beneficiile aduse te vor încânta.

Aparate funcționale

       * AvantajeSunt aparate inteligente care transformă forța pe care o declanșezi în mod normal în mișcările curente de vorbire, masticație chiar și relaxare în forță ortodontică pentru corectarea anomaliilor scheletale sau dentare. Sunt indicate în special la copii, pentru ghidarea armonioasă a creșterii oaselor, rezolvându-se astfel și ocluzia (mușcătura) și poziția corectă a dinților.

* Dezavantajul este reprezentat de necesitatea purtării consecvente a aparatului de către pacient, dar aplicate la timpul potrivit rezultatele obținute pot fi miraculoase.

Aparatele funcționale pot fi:

-mobile: activator, twin block, Frankel

-fixe: de tip Herbst

Aparate mobilizabile

          * Avantaje

– Permit stimularea creșterii oaselor în care sunt poziționați dinții

– Dispozitivele ortodontice mobile, aplicate la timp, reusesc sa corecteze obiceiurile nesanatoase ale celor mici, precum sugerea degetului;

– Pornind de la posibilitatea îndepărtării în timpul zilei, aparatele ortodontice mobile permit o igienă dentară corespunzătoare;

– Pentru a-i fi ușor, copilul poate mânca fără aparatele mobilizabile.

* Dezavantaje

– Nu permit controlul fiecărui dinte în parte; astfel, de multe ori tratamentul trebuie continuat cu aparate fixe;

– Trebuie purtat o perioadă lungă de timp.

Aparate de contenție

       După încheierea tratamentului ortodontic în care dinții sunt perfect aliniați, pentru a menține rezultatul va fi nevoie de purtarea unor aparate.

În funcție de vârsta la care s-a început tratamentul, de anomalie, de mecanica de tratament, de tipul aparatului, aceste mijloace de menținere a rezultatului sunt diferite: gutieră, placă sau o sârmuliță lipită în spatele dinților.

Medicul ortodont va alege împreună cu pacientul mijlocul prin care acesta să se simtă cât mai confortabil.